Zoals we allemaal weten heeft de horeca een flinke klap te verduren gehad door het coronavirus. Om het virus te bestrijden ligt de focus nu op de coronamaatregelen, waar hygiëne een ontzettend belangrijk onderdeel van is. We kunnen er gewoon niet meer onderuit! Maar buiten dit hele coronatijdperk om is hygiëne natuurlijk altijd al enorm belangrijk geweest. Er zijn namelijk nog meerdere virussen, bacteriën en ziekteverwekkers waar we voor uit moeten kijken, om bijvoorbeeld – voor de horecaondernemers extra belangrijk – voedselvergiftigingen te voorkomen. Als dit namelijk in jouw horecaonderneming vaak voorkomt, sta je straks niet goed bekend bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en hangt er wellicht een boete (en een boze klant) boven je hoofd. Dat kan je er in deze tijd echt niet bij hebben, toch?!

Alle horecazaken zijn verplicht om volgens de Hygiënecode te werken en daarmee te voldoen aan de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid. Op horecava.nl vonden wij vijf goede tips op basis van de Hygiënecode:

– Geef vakantiekrachten voldoende instructie
– Gebruik voor desinfectie lauwwarm water
– Werk werkvuil op tijd weg om te voorkomen dat er afvalresten op de grond of ergens anders terecht komen.
– Maak verstandig gebruik van beschermingsmiddelen zoals handschoenen en mondkapjes
– Maak alles grondig schoon

Heb je vragen over deze tips, of wil je weten of jij jouw zaken op orde hebt? Neem dan contact met ons op!